Activiteiten

Voor jong en oud, groot en klein, in groep of individueel, er is voor iedereen wat wils.

Genieten in de omgeving Champlon – Luxemburg

In de nabije omgeving van ons hotel en van Champlon kan u tal van activiteiten doen om u, alleen of in groep, lekker te amuseren.

De Belgische Ardennen-Luxembourgoise

De Ardennen, geografisch en historisch deel van het Massif Rijnlandse Schist. Het massief strekt zich verder naar het westen in het Massif des Hautes Fagnes (noord-oosten van Wallonië in België en in het grensgebied districten in Duitsland) naar de Ardense massief, die het grootste deel van Zuid-dekking in Wallonië (België), Noord-Ardennes (Noord-Oosten van Frankrijk) en de natuurlijke regio Oesling (in het noordwesten derde van het Groothertogdom Luxemburg), en nog veel meer zuiden door de massale Hunsrück (tussen de deelstaten Rijnland-Palts en Saarland in Duitsland).

Het is de “groene long” van België. Zijn bossen, natuurgebieden en rivieren zijn de voornaamste plekken voor liefhebbers van ecologie, natuur, flora en fauna. Wat verrassend is, is dat op zo weinig kilometers een zo grote verscheidenheid van activiteiten “sport-type” beschikbaar zijn voor de bezoekers. Een paradijs voor wandelaars, natuurfotografen en vele outdoor sporten (kajakken, langlaufen, mountainbiken, enz.)

Champlon (“Tchimpion” in Wallonië) is een gedeelte van de Belgische stad Tenneville gelegen in het Waalse Gewest in de provincie Luxemburg.

Champlon is een stad in de provincie Luxemburg sinds 1839. Het maakte voordien deel uit van het departement van Samber en Maas.
Het werd opgericht in het kader van het Franse bewind door de vergadering van plaatsen Champlon Journal.
Er bevind zich een terrein voor jeu de boules voor de ski hut. Sneeuw, is er slechts een paar dagen per jaar. In Champlon is ook een langlauf piste, een voetbalclub, een dans club en een badminton club. Champlon beschikt ook over een gloednieuw sportcentrum dat is gelegen aan de weg die leidt naar Tenneville.

De Barrière van Champlon is een plaats in de buurt van het dorp Champlon, in de Belgische stad Tenneville, in het Waalse Gewest in de provincie Luxemburg. Het ligt op het kruispunt van de N89 (tussen La Roche-en-Ardenne St-Hubert) en N4 (tussen Bastogne en Marche-en-Famenne) en stijgt tot 475 meter.

De barrière naam verwijst naar een oude barrière uit het verleden.

De Ardennen is ook een belangrijk gebied van toerisme geschiedenis en herinnering in Wallonië. Inderdaad, vindt u vele sporen van de oorlog 14-18 te vinden en de Slag om de Ardennen was de laatste confrontatie van de Tweede Wereldoorlog in België.

Veel gedenktekens, begraafplaatsen en musea gewijd aan de twee wereldoorlogen, kan bezocht worden in steden zoals Bastogne, La Roche, Sankt-Vith, Aarlen en Neufchâteau.

Gemakkelijk bereikbaar, gastvrij en warm, natuurlijk en goedkoop, zoals fitness kan meerdere malen per jaar in beslag nemen. Dus of je vrede wilt, om de stress te vergeten, of noodzaak sport, in de frisse lucht bij te tanken, de Ardennen is de bestemming voor jou.
Abdijen: Clairefontaine (ruïnes) · Onze Lieve Vrouw van Clairefontaine · Notre Dame d’Orval Hurtebise · · St. Hubert

Kastelen (volledige lijst): Bouillon Biourge · · · CLEMARAIS Grune Hargimont · · · Herbeumont Jemeppe Laclaireau · · · La Roche Diamond Messancy · · · Mirwart Montquintin · Pont d’Oye Porcheresse · · · Signeulx Waha

Kerken en gebedshuizen basiliek van Saint-Hubert · Saint-Donat Church (Arlon) · Kerk Saint-Firmin (Rochehaut) · St. Martin Church (Arlon) · St. Peter Church (Bastogne) · Wachet Hermitage (St. Léger) · Synagoge Arlon

Landmarks: Mardasson (Bastogne) · Tontelange-Metzert

Musea: Fourneau Saint-Michel (Saint-Hubert) · Archeologisch Museum (Arlon) · Museum van de Slag om de Ardennen (La Roche-en-Ardenne) · Museum van de Kelten (Libramont) · Museum van de jagers Ardennen (Marche-en-Famenne ) · Museum Bell en Chimes (Tellin) · in het hart van de leisteen (Bertrix) · Ducal Museum (Bouillon) · Museum Franken en Famenne (Marche-en-Famenne) · stalen Museum en metallurgie (Athus) · museum afgedrukt (Redu) · museum Gaspar (Arlon) · museum megalieten van Wéris (Durbuy) · museum Piconrue (Bastogne) · schoenmuseum (Porcheresse) · brandweerlieden museum (Athus) . Museum voor Moderne Kunst Groothertog Jean

Folklore: Arlon Carnaval · punt van de kwaliteit van het paard Bayard · Maitrank Festival · Legend of Saint-Hubert · · macrale Nuton

Archeologische vindplaatsen: megalieten Wéris Megalith · Laviot (Bouillon) · Montauban (Buzenol) · Orolaunum (Romeinse stad) · Gallo-Romeinse villa Mageroy (Habay-la-Vieille)

Natuur-bezienswaardigheden: Arboretum Woods Arboretum Bouillon Collignon · · · Arboretum Arboretum Chiny Robert Lenoir Chasm Belvaux · · · Hotton Caves Nature Park Houffalize · Attert Valley Nature Park · Boven-Sure Nature Park bos Anlier · Rock Hérou · Giant’s graf.
Geclassificeerd Dorpen van Wallonië: Ny Nobressart · · · Sohier Torgny · Wéris
Onroerend goed portefeuille beschermd door het Waalse Gewest: uitzonderlijke en grote Lorraine Gaume

Vrijetijdsparken: Euro Space Center (Redu) · Labyrint van Barvaux (Durbuy) · Durbuy Adventure (Durbuy) · Houtopia (Houffalize)

Toeristische route: Tourist Aisne Tramway · Trams vicinale Wellin · Trams vicinale Poix

Toeristische bezienswaardigheden: Luxemburg (ingedeeld door de UNESCO) · Notre Dame kathedraal in Luxemburg ·

Religieuze gebouwen :Groothertogelijk Paleis

Kastelen en Bourscheid : Colmar-Berg · Esch-sur-Sûre · Thüngen Larochette

Gastronomie:
Eten: Borquin Saint-Hubert Ardennen Ham · · · Geitenkaas Orval Ozo · · Pie Plate Gaume Florenville · Tourteline (Wellin) · Bouneschlupp (Land van Arlon)
Drinken: Bier Chouffe · · Maitrank Orval · Beer St. Monon

Evenementen:Street Arts: Internationaal festival van de straatkunsten in Chassepierre · TILLEULERIES (Nassogne)

Muziek: Durbuy Rock Festival Jazz & Blues · · LaSemo Gouvy (Hotton)

Diversen: Libramont Landbouwbeurs · Boekenbeurs Redu
Natuurlijke regio’s: Gutland Oesling · · · Klein Zwitserland Terres Rouges

 

 

Pin It on Pinterest